Yalova İçin 3 Günlük Hava Durumu
YALOVA
 
 
 
 
Untitled Document
 
    KORSANA HAYIR......

 Yalova Servis İşletmecileri Esnaf Odası'na bağlı üyeler korsan olarak servisçilik yapan araçların engellenmemesine tepki için sokağa döküldü.

150 araçlık konvoy oluşturan servisçiler korsan servisçiler ve bu servisçilerin önlenmesini içeren kanunu uygulamayanlar hakkında adliyeye giderek suç duyurusunda bulundular.

Atatürk Stadyumu karşısındaki eski SSK Prefabriklerinin olduğu yerde toplanan Yalova Servis Minibüsçüleri Odası üyeleri korsan taşımacılık yapanlara tepkilerini yüksek sesle ortaya koydular. Burada bir basın açıklaması yapan Yalova Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Arif Oktay Tunç, "Kanuna göre 2005 yılında hakkımızı belediyelerden alacağımız söylendi. 2005 senesinden sonra bu çalışmalar bir türlü düzelmedi” açıklamasında bulundu. 2012 yılının Haziran ayında Resmi Gazete’de kanunun yayınlandığını bu kanuna göre; yetki izin belgesi ve çalışma ruhsatı olmayan servisçilerin 60 gün servis yapamayacağını dile getiren Tunç, bu durumun Yalova’da uygulanmadığını ifade etti. Kimseyi bu konuda kötülemediklerini söyleyen Tunç, sözlerine şöyle devam etti: “Bu zamana kadar belediyelerin bize verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Vefa Salman’a, Başkan Yardımcısı Halit Güleç’e ve Yalova’daki tüm belediyelere servisçiler adına teşekkür ediyorum. Geçen günlerde devletimiz bir açıklama yaptı; servisçiler artık S plaka kullanacak diye. Bu açıklamadan sonra İstanbul’daki bütün servisçiler havaya uçtu. Biz, S plaka kullanmaya 10-12 sene önce başladık ama sonunu bir türlü getiremedik" dedi.
Kendilerinin kanunların uygulanmasını istedklerini dile getiren Tunç, "Belediye duruma bakar, yetki izin belgesi verir yada vermez. Bundan sonraki süreçte asıl sıkıntılarımız ortaya çıkıyor. Çalışma ruhsatı olmadığı halde araç hala servis yapıyor. Ruhsatsız araba 60 gün çalışamaz. Emniyet ve Valilik, ek 2/3 maddesini uygulaması gerek. Bu durum Yalova’da uygulanmadığı sürece esnafımız sıkıntı çekecek. Dertlerimizi ilgili yerlere anlattık, bir sonuca varılamayınca hukuki yollardan hakkımızı arayacağız. Biz, sadece bu maddenin neden uygulanmadığı konusunda haklarımızı arıyoruz. Biz kimseyi kötülemiyoruz. Bizim sadece sabrımız artık taştı. Devletin kanunu Yalova’da uygulanmıyor" diye konuştu.
Ardından 150 araçlık bir konvoy oluşturan Servis İşletmecileri Esnaf Odası üyeleri kornalar eşliğinde Şehir Ömer Faydalı, Cumhuriyet Caddesi ve Yalı caddesi boyunca geçiş yaparak tepkilerini dile getirdiler