Yalova İçin 3 Günlük Hava Durumu
YALOVA
 
 
 
 
Untitled Document
 
    GELİN BU EKMEĞİ BERABER YİYELİM

 Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Arif Oktay Tunç Yönetimi Yalova Belediyesi tarafından 90 adet "S" plakanın ihaleye çıkacağını duyurdu. Tunç korsan taşıma yapanlara bu imkanı kaçırmamaları uyarısında bulunan Tunç böyle bir imkanın bir daha ne zaman geleceğini ise bilemediklerini dile getirdi.

Yalova Belediyesi ve Yalova Servis İşletmecileri Esnaf Odası tarafından yapılan çalışma ve Yalova Üniversitesi görüşü ile Yalova'da 90 adet servis plakası olarak bilinen "S" plakanın tahsis edilmesine karar verildi. İhaleyi Yalova Belediyesi gerçekleştirecek. 31 Temmuz 2015 tarihinde Yalova Belediyesi'nde gerçekleşecek olan ihale öncesinde açıklamada bulunan Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Arif Oktay Tunç korsan tabir edilen S plaka ve çalışma ruhsatı bulunmayan servisçilere seslenerek bu imkandan faydalanmalarını önerdi. Tunç açıklamasında, "Servis Çalıştırma Ruhsatı (S Plakası) ihalesi Yalova belediyesi tarafından 31.07.2015 tarihinde yapılacaktır. Servis işletmecileri Esnaf odası olarak tespitlerimizde 90 adet korsan araç bulunmaktadır.

Yalova Belediyesi'nin bu arkadaşlara böyle bir fırsat sunmasını oda olarak olumlu karşılıyoruz. Değişen kanunlar uyarınca (M) serisi (T) serisi ve (S) serili hizmet plakaları aynı statüde hizmet plakalarıdır. Nasıl ki her isteyen yolcu taşımacılığı, taksicilik yapamıyorsa, servis işletmeciliği de yapamaz.(5393 sayılı yasanın 15. Maddesi (p)bendi) belirlenen korsan tabir ettiğimiz araçların işleticilerinin mağdur olmaması için Belediye tarafından verilen bu fırsatı değerlendirmeleri menfaatleri icabıdır. Odamız üyelerinin menfaatlerinin korunması amacıyla Yalova Belediyesi mücavir saha içerisinden öğrenci ve personel taşımacılığı yapıp servis çalışma ruhsatı (S plakası) olmayan araçların mutlaka bu fırsatı kaçırmaması gerekmektedir. Bu fırsatı değerlendirmeyenlerin, cezai müeyyidelerle ve adli makamlarda ki davalarla karşılaştığında hatayı yalnızca kendilerinde aramalıdırlar. Yalova Üniversitesi'nin yapmış olduğu çalışma sonucunda hazırladığı rapor doğrultusunda ihtiyaç belirlenmiştir. Uzun bir süre böyle bir hak korsan araçlara tanınmayacaktır. Taşımalı eğitimi mazeret gösterip özel izin belgesi alanlar, geçtiğimiz yıllarda belgelerinin geçerliliği dışında olan okullara kaçak olarak servis çekmişlerdir. Bu öğretim yılında amacı dışında kullanılan izin belgeleri iptal edilip, haklarında suç duyurusunda bulunulacaktır. Odamız üyelerinin menfaatlerini korumak amaçlı ilgili belediyeden çalışma ruhsatı ve izin belgesi olması gerekmektedir. Yetki belgesiyle( D1-D2-D4) servis taşımacılığı yapan ve yaparım diyenler hakkında tek tek suç duyurusunda bulunulacaktır. Artık yasal yollarla araç bazında tek tek hakkımızı arayacağımızı duyururuz. Bundan sonraki karşı karşıya geldiğimiz olaylarda herkesin iş sahasını belirlemesini servis işletmeciliğini meslek olarak yapan esnafın zor durumda bırakmamalarını önemle duyururuz. Başta Yalova belediye başkanımız Vefa Salman, başkan yardımcımız Halit Güleç ve Ulaşım Hizmetleri müdürümüz Mehmet Nuray Tozlu'ya servis araçlarına göstermiş oldukları özel ilgiden ve desteklerinden dolayı bizler teşekkür ederiz. Bu tutumları bize cesaret ve güven vermektedir. Biz de esnaf olarak 350 kişi bunun takipçisi olup, hakkımız olan servis taşımacılığını layık olduğu yere taşıyacağız" dedi.